Ortodoncija

Zašto odabrati terapiju ClearCorrect-om?

U svrhu ispravljanja malokluzije, svakim danom sve više i više pacijenata i stomatologa, zbog svojih višestrukih prednosti, odlučuje se za prozirni aparatić za zube umjesto tradicionalnih otrodontskih aparatića.

Ortodontska terapija ClearCorrect ili prozirni aparatić za zube je metoda ispravljanja zuba bez upotrebe tradicionalnih žica i bravica. ClearCorrect aparatić za zube koristi tanke prozirne udlage (alignere) za nježno ispravljanje zuba.

ClearCorrect Aligner
ClearCorrect Aligner

Kada zubi nisu iskrivljeni i nagužvani, manje je vjerojatno da će se hrana i naslage zadržavati između njih, smanjujući šanse za nakupljanje kamenca, stvaranje karijesa ili bolesti desni.

Pravilan položaj zubi omogućuje ravnomjeran prijenos sila žvakanja, umnjuje ili uklanja probleme u čeljusnom zglobu, sprječava glavobolju i bolove u licu.

Kad su Vam zubi iskrivljeni, zagriz nije ujednačen, a žvačna sila usmjerena na slabije, ranjivije dijelove zuba – vrijeme je za aparatić za zube ClearCorrect. Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilni međusobni kontakti produžuju životni vijek vaših zubi.

Prozirni aparatić za zube (aligner) se mijenja svaka 2 tjedna, polako pomičući zube u njihov idealan položaj.

Prozirni aparatić za zube obično radi brže od klasičnih zubnih aparatića, s prosječnim vremenom terapije od 12 mjeseci, u usporedbi s 2-3 godine kod klasičnih aparatića.

Kako zapravo funkcionira ClearCorrect?

Tijekom korištenja ClearCorrect aparatića za zube, aparatić nosite preko gornjih i/ili donjih zuba. Za razliku od tradicionalnih fiksnih aparatića, ClearCorrect primjenjuje ciljani pritisak na vaše zube, postupno pomičući vaše zube kako bi ih izravnao.

ClearCorrect aparatići moraju se nositi 22 sata dnevno, 7 dana u tjednu, cijeli dan i noć, osim kada perete zube, jedete ili pijete. Nikako ne smijete piti vruće napitke dok nosite ClearCorrect.

Nošenje ClearCorrect aparatića za zube nije bolno, iako možete ponekad osjećati napetost zbog pritiska na zube koji je potreban kako bi se zubi izravnali.

Brzina rezultata kod nošenja ClearCorrecta alignera razlikuje se od slučaja do slučaja jer ne postoje dva ista plana liječenja. Ali općenito govoreći, gotovo odmah ćete primijetiti kretanje.

Koliko često osoba treba zamijeniti aparatić i koliko mu aparatića na kraju treba tijekom postupka liječenja, ovisi o ozbiljnosti problema i vrsti tretmana koju osoba odabire. 

U većini slučaja, svaka dva tjedan dobit ćete novi set aparatića za zube, a zahvaljući skeneru i virtualnom 3D programu (virtual set-up) možete unaprijed saznati koliko će se vaši zubi izravnati sa nošenjem sljedećeg seta ClearCorrect aparatića i pratiti svaki korak svog tretmana.

 

ClearCorrect ne sadrži BPA i ekološki je prihvatljiv

ClearCorrect aparatići za zube su posebno formulirani, od plastike odobrene od strane FDA-a koja sadrži poliuretansku smolu. Ovaj visokokvalitetni materijal nema BPA i čini ClearCorrect otpornim na naprezanje, mrlje i pukotine, a istovremeno pruža izvrsnu jasnoću, tako da su gotovo nevidljivi. A budući da ClearCorrect aparatići za zube ne sadrže štetne kemikalije, sigurni su za upotrebu svima, uključujući trudnice i dojilje.

Osim što je ClearCorrect siguran i bez BPA, on je i ekološki prihvatljiv. Ne samo da se materijali koji se mogu reciklirati koriste tijekom postupka proizvodnje i pakiranja, već tvrtka ClearCorrect također svoje proizvode otprema u biorazgradivim plastičnim vrećicama i ponosno sudjeluje u programima recikliranja.

PREDNOSTI CLEARCORRECT ® TERAPIJE

  • Gotovo nevidljivi aparatić za zube: Najveća prednost prozirnog aparatića za zube je u tome što je gotovo nevidljivi u vašim ustima. Prozirne udlage za ravnanje zuba manje su uočljivije od tradicionalnih bravica.
  • Kraće vrijeme terapije: Kod tradicionalnih aparatića za zube s bravicama terapija obično traje 2-3 godine, dok kod prozirnih aparatića obično traje samo godinu dana.
  • Bezbolno: Većina pacijenata opisuje lagani pritisak nakon stavljanja novih aparatića za ravnanje, ali obično bez boli, za razliku od tradicionalnih aparatića za zube čije svako novo zatezanje žice opisuju vrlo bolnim
  • Jednostavno četkanje i čišćenje zubnim koncem čak i na teško dostupnim mjestima – MANJE ODRŽAVANJA: Prilikom pranja zubi prozirni aparatić za zube se skida, što omogućuje nesmetano čišćenje zuba, korištenja zubnog konca i interdentalnih četkica u usporedbi s tradicionalnim bravicama koje su fiksirane na zube i samim time otežavaju pravilnu higijenu.
  • Kontrolirano kretanje pojedinačnih zuba
  • Nema ograničenja pri konzumaciji hrane
  • Mogućnost nadzora na daljinu

ClearCorrect ima dvije mogućnosti liječenja:

Aparatić ClearCorrect ONE:  pacijent dobiva točno onoliko seta alignera koliko mu je potrebno za ravnanje zubi u trajanju do godine dana. Mnogi se postupci s prozirnim aparatićima za zube mogu završiti za godinu dana ili manje i ova opcija je idealna za takve pacijente.

ClearCorrect UNLIMITED: Neograničeni plan pruža pacijentu onoliko aparatića koliko je potrebno da se u potpunosti ispravi problem i ova opcija traje čak pet godina. Pacijenti s ozbiljnim problemima malokluzije dobit će najbolje rezultate s ovom opcijom. Također je idealna ukoliko dođe do recidiva ili neočekivanih troškova.

Naručite se već danas za pregled u našoj stomatološkoj ordinaciji i ostvarite popust od 20% na ClearCorrect pomične i prozirne aparatiće za zube koji nježno pomiču zube u željenu poziciju prethodno određenu digitalnom metodom i rezultiraju savršenim osmijehom kakav ste oduvijek željeli.

U tijeku akcija s 20% popusta!

ortodont bjelovar

Call Now Button