All-on-4 cijena

Terapija ALL-ON-4 / ALL-ON-6

ALL-ON-4 i ALL-ON-6 su metode ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka na 4 ili 6 titanskih implantata postavljena u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti.

Ova metoda potpuno nadomješta izgubljene prirodne zube i drastično poboljšava kvalitetu života.

Prednosti metode su: minimalno vrijeme provedeno u zubarskom stolcu, kratko vrijeme oporavka te, uz dobro opće zdravlje, dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, predstavlja doživotno estetsko i funkcionalno rješenje.

All-on-4 terapija cijena

Zubni implantat

Brz i siguran postupak ugradnje uz lokalnu anesteziju.

Garancija

Višegodišnja garancija na implantološke radove.

Podrška pacijentima

Tu smo za vas prije, za vrijeme i nakon svakog zahvata.
Terapija All-on-4 cijena

Što je terapija All-on-4 i All-on-6?

ALL-ON-4 i ALL-ON-6 su metode ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka na 4 ili 6 titanskih implantata postavljenih u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti. Upravo od ovog načina postavljanja i ugradnje dolazi i naziv za ovu metodu. Naime, „all on four“ i „all on six“ u doslovnom prijevodu znače „sve na četiri“ i „sve na šest“, što označava ugradnju potpunog zubnog mosta (svih zuba) na četiri ili šest implantata.

Dakle, kako bi se nadomjestili svi izgubljeni zubi jedne čeljusti putem All-on-4 ili All-on-6 metode, potrebno je prvo u čeljust ugraditi četiri ili šest implantata. Idealan broj implantata odredit će stomatolog na temelju detaljne analize, pregleda i individualnog stanja vaše čeljusne kosti.

Ugrađeni implantati funkcioniraju kao svojevrsni nosači te se na njih postavlja i trajno fiksira zubni nadomjestak u obliku zubnog mosta. Ovakav fiksni zubni most na 4 ili 6 implantata naposljetku zubima vraća svu funkcionalnost, mogućnost normalnog žvakanja, te estetiku i potpuno prirodan izgled.

All-on-4 terapija cijena

Dakle, All-on-6 ili All-on-4 metode potpuno nadomještaju izgubljene prirodne zube i drastično poboljšavaju kvalitetu života. Osim toga, neke od njihovih glavnih prednosti su minimalno vrijeme provedeno u zubarskom stolcu i kratko vrijeme oporavka, a uz dobro opće zdravlje, dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, one predstavljaju doživotno estetsko i funkcionalno rješenje.

All-on-4 cijena

Kome je namijenjena All-on-4 i All-on-6 terapija?

Ove metode namijenjene su pacijentima koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti jer predstavljaju fiksno-protetsko rješenje koje, uz dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke kontrole, traje doživotno.

Ova minimalno invazivna metoda temelji se na zubnom mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata, a nastala je kao rješenje za nemogućnost ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

All-on-4 terapija cijena Bjelovar

 • Napravljeni su da traju.
 • Zadržite oblik lica i osmijeh.
 • Očuvajte kost.
 • Govorite lako.
 • Zaštitite svoje zdrave zube.

Potencijalna zapreka može biti količina preostale kosti, odnosno visina i širina koštanog grebena.

U tom slučaju je potreban dodatni zahvat augmentacije (povećanja) kosti kako bi se mogla izvesti ugradnja implantata u čeljust.

Dental centar Smile - zubni implantati

Dijagnostika i plan terapije

Dijagnostika se uspostavlja uz pomoć 3D CT digitalnog skenera preko kojeg možemo dobiti preciznu 3D vizualizaciju zubnih struktura i provjeru stanja koštanog tkiva.

Na osnovu dobivenih podataka provodi se odabir odgovarajuće terapije, kreira se plan liječenja te se određuje vremenska i financijska konstrukcija.

Implantatima opskrbljujemo gubitak jednog ili više zuba, a također i totalnu bezubost, koja se riješava implantološkim konceptom ALL ON 4 ili ALL ON 6.

Dobar i kvalitetan implantant i uz stručnu ugradnju implantaciju našeg stomatologa daje vam dugogodišnju garanciju.

Za sve implantološke zahvate izdajemo certifikate.

All-on-4 terapija cijena

3D CBCT

Kirurški zahvat ugradnje implantata

Implantat se kirurški ugrađuje u kost. Sam proces ugradnje jednog implantata je vrlo brz i traje oko 15 minuta. Postupak je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Klasična metoda ugradnje zubnih implantata odvija se u četiri koraka:

 • Prvi korak je izvaditi postojeći zub (ako već nije izvađen) te ugraditi vijak.
 • Drugi korak je razdoblje oporavka koje traje od 6 do 8 mjeseci tijekom kojeg dentalni implantat srasta s kosti (proces koji se naziva oseointegracija). Tijekom zarastanja, ako implantat ima primarnu stabilnost, može se nositi i privremena krunica. Nakon što je okolno koštano tkivo sraslo s implantatom i tako osiguralo stabilan temelj za novi zub, na implantat se postavlja gingivo-former koji oblikuje zubno meso za zubni nadomjestak.
 • Treći i četvrti korak nastupaju tjedan do dva kasnije, nakon zarastanja i oblikovanja zubnog mesa, kada se na implantat postavlja suprastruktura na koju se postavlja protetski rad. Time se postiže vrhunsko funkcionalno, ali i estetsko rješenje. Ovim načinom ostavlja se puno vremena za zacjeljivanje između faza. Dok se ne postave trajne keramičke krunice (metal-keramičke ili bezmetalne krunice) pacijent nosi privremene krunice.

All-on-4 terapija cijena

Ugradnja implantata

Završna faza - konačni trajni rad

Nakon perioda oporavka i uspješnog srastanja s kosti, na implantat se postavlja gingivoformer koji oblikuje zubno meso za protetski nadomjestak.

Prilikom skidanja gingivoformera (nakon 7 dana) uzima se otisak za izradu protetskog rada te u suradnji s dentalnim laboratorijskim tehničarima planiramo izgled zuba.

U našem Dental Centru Smile koristimo isključivo visokokvalitetne certificirane zubne implantatološke sustave s tradicijom kao što je ADIN implantološki sistem, koji svojom dugogodišnjom primjenom na svjetskoj razini garantira kvalitetom i pouzdanošću, a poduprijet je izvrsnom tehnologijom izrade.

ADIN implantološki sistemi spadaju pod najbolje vrste implantata na svijetu, te su nositelji poznate kvalitete i tradicije.

Kontraindikacije za ugradnju gotovo da i ne postoje. Njihova ugradnja zahtijeva visoku educiranost doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara kao i tehnološki opremljene ordinacije.

All-on-4 terapija cijena

Brušenje zuba
Proba metala
Proba keramike

Prednosti All-on-4 fiksne proteze

 • Potpuna stabilnost nošenja, bez brige oko skidanja ili potencijalnog ispadanja
 • Ugodnije i prirodnije rješenje u usporedbi s klasičnim zubnim protezama
 • Ne predstavlja probleme pri govoru i žvakanju, vrlo lako navikavanje
 • Potpuna stabilnost i pouzdanost
 • Vraćanje potpuno prirodnog izgleda i funkcionalnosti zuba

Cijena

Cijena All-on-4 i All-on-6 implantata ovisit će o broju implantata koji se ugrađuju te o individualnom planu liječenja, implantiranja i kompleksnosti zahvata. U našem cjeniku možete provjeriti cijene pojedinih zahvata i vrsta implantata.

Stručno osoblje Dental centra Smile rado će vam pomoći da dođete do svih podataka koji su vam potrebni vezano za plaćanje i/ili raspoloživost termina.

Pošaljite online upit, zatražite više informacija i naručite se na besplatan specijalistički pregled.

Dodatni kirurški zahvati mogu biti potrebni prije ugradnje implantata kako bi se osigurala dugotrajnost protetskog rješenja i implantata.

Kirurški dio se naplaćuje odvojeno od protetskog dijela zbog velikog broja protetskih mogućnosti za koje se možete odlučiti.

Nakon detaljnog dijagnostičkog pregleda, naš stomatolog će vam preporučiti najbolju opciju.

Ako vas zanima više informacija, možete nas kontaktirati putem maila na dental.centar.smile@gmail.com ili telefonski na +385 95 381 7798.

All-on-4 terapija cijena

Call Now Button